image-2797

Wij zijn fan van kikkererwten want die vullen zo lekker. Maar heb je al eens kikkererwtenmeel geprobeerd? Super lekker en vezelrijk, dus gezond. 

hoofd- of lunchgerecht
2 personen
bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

70 gram kikkererwtenmeel (bij de natuurvoedingswinkel)
ca.8 eetlepels olijfolie
10 cherrytomaten
2 takjes tijm
1 bakje gemengde champignons/paddenstoelen
2 takjes bieslook
aioli

Bereiden

  • Meng het meel met 150-200 ml water en laat dit even staan zodat het dikker wordt.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de tomaten op een bakplaat of ovenschaal en doe er wat takjes tijm overheen. Besprenkel met 4 eetlepels olijfolie en wat peper. Zet 10 minuten in de oven, totdat ze openbarsten.
  • Snijd de champignons in stukjes, snipper de knoflook. Bak de champignongs met de knoflook op hoog vuur in 2 eetlepels olie samen met de bieslook. Voeg op het laatst de knoflook toe.
  • Meng 2 eetlepels olie door het beslag. Het moet iets dunner zijn dan pannenkoekbeslag. Eventueel kun je iets meer water toevoegen.
  • Bak in een koekenpan met een beetje olie de crêpes. Ze mogen niet te dik worden, je moet ze nog wel op kunnen vouwen.
  • Leg een crêpe op een plat bord, leg er wat champignons bovenop, vouw dubbel, leg er wat tomaatjes naast en serveer met een beetje aioli.

Lekker met spinazie of een andere groente.

Dit recept komt van het foodblog Proeven met liefde.

Eetrust is een eetpatroon dat leidt tot rust in je hoofd en in je buik. Bovendien helpt Eetrust mee bij het behalen of behouden van een gewicht dat bij je past. Het is een manier van eten waarbij je jezelf goed voedt. In deze korte cursus leggen we je er alles over uit. Je koopt de PuurGezond cursus Eetrust voor € 9,50 in onze webshop.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Eetrust recepten