Heerlijk luchtig en romig, zo moet een bavarois smaken. Deze homemade bavarois krijgt die luchtigheid en romigheid van slagroom en eiwit. Een bavarois uit de supermarkt bevat vaak aardig wat hulpstoffen en heeft veel minder smaak. Maak het daarom gewoon zelf. Het is ontzettend leuk om te doen. Als je nu oefent, heb je het met de Kerst onder de knie.  

Week 6 blaadjes gelatine (samen ca 10 gram)  in ruim koud water. Pers zoveel citroenen uit tot je ongeveer 300 ml sap hebt (5-6 citroenen). Breng het citroensap aan de kook en laat het inkoken tot 200 ml. Meng 2 eidooiers met 7 eetlepels rietsuiker (of een ander zoetmiddel zoals honing, agavesiroop of stevia) en schenk er al roerend 2 eetlepels van het warme citroensap bij.
Zet het vuur laag en schenk de eidooiermassa bij het warme citroensap. Blijf roeren tot er een wat dikke vla ontstaat. Haal de pan van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en roer ze door de warme citroenvla. Laat het geheel afkoelen (zet de pan bijvoorbeeld in een bak met koud water). Klop 125 ml slagroom stijf. Klop in een andere schone kom 1 eiwit stijf. Schep het stijfgeklopte eiwit en de stijfgeklopte slagroom luchtig door de citroenvla. 
Verdeel de bavarois over 4 glaasjes van 125 ml en laat de bavarois opstijven in de koelkast (ca 2 uur).
Haal de bavarois een half uur voor serveren uit de koelkast en garneer de glaasjes met wat vers fruit en eventueel een toefje slagroom. 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met eieren