Carpaccio met gemarineerde courgette en macadamia’s

voorgerecht
4 personen
bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten

1 courgette, in plakken gesneden
olijfolie
3 zongedroogde tomaten, in reepjes gesneden
2 eetlepels verse basilicum
100 gram sla (zakje)
250 gram ossenhaas, in hele dunne plakjes
50 gram gezouten macadamia’s

Bereiden

  • Bestrooi de plakken courgette met wat olijfolie. Bak ze aan beide kanten in circa 3 min. in een grillpan. Leg de courgetteplakken in een schaal en voeg de zongedroogde tomaten, basilicum, zout, peper en een scheutje olijfolie toe.
  • Laat het geheel op kamertemperatuur circa 30 minuten marineren. Haal de courgettes uit de marinade. Gebruik de marinade als dressing.
  • Meng de sla met 2 eetlepels dressing en verdeel over de borden. Leg de ossenhaas- en courgetteplakjes dakpansgewijs op de sla. Schep de rest van de dressing over de carpaccio en strooi de macadamia’s erover.

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor voorgerechten