Hoe maak je chocolademelk net even anders?

Het is weer weer voor warme chocolademelk. Maak eens deze pittige variant met specerijen en koffie. Vol van smaak, en toch zonder suiker.

 

1 persoon
bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten
150 ml melk
1 kaneelstokje
3 steranijs
50 gram pure chocolade
1 kopje espressokoffie

Verwarm de melk in een steelpan. Doe het kaneelstokje en de steranijs er in en laat dit 10 minuten trekken zonder te koken. Hak de chocolade in stukjes.
Haal de kaneel en steranijs uit de melk (je kunt deze bewaren voor een volgende keer: spoel ze af en laat ze drogen). Roer de chocolade door de hete melk tot de chocolade helemaal gesmolten is. Klop de melk met een garde een beetje schuimig.
Zet de espressokoffie, doe dit in een hoge beker of hoog glas en schenk de chocolademelk erop.

Tip
Je kunt de espresso ook achterwege laten
Ook lekker met wat geklopte slagroom

Voldoende drinken is een van de 8 stappen in ons boek PuurGezond slank in 8 stappen. Wil je meer weten over dranken zonder suiker? In het boek lees je er alles over. Je koopt het in de webshop

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Winterrecepten