Zoutsoorten

Himalayazout, (Keltisch) zeezout, fleur de sel… al die “nieuwe” zoutsoorten hebben de mooiste namen. Ze zijn echter niet gezonder dan gewoon zout.

Smaak

Ben je een fijnproever? Dan proef je natuurlijk het verschil met gewoon keukenzout. Maar ook de bijzondere zoutsoorten bestaan, net als gewoon keukenzout, grotendeels uit natriumchloride. Het enige verschil met "gewoon" zout is dat deze bijzondere zoutsoorten na winning niet geraffineerd worden.

 

Raffineren

Door het niet raffineren blijven mineralen als calcium en magnesium in het zout behouden. Dat zorgt voor een iets andere smaak. Voor de gezondheid doen die mineralen niet veel. Er zitten slechts spoortjes in het zout en je gebruikt meestal maar weinig van het zout. Daarom geldt voor al die bijzondere zoutsoorten: leuk en culi, maar gebruik er voor je gezondheid net als van gewoon zout niet te veel van.

Dan hebben wij nu het PuurGezond Plan voor je.
Het PuurGezond Plan is een 10-weken durend plan waarmee je zelf aan de slag kunt, maar wel met een beetje hulp van ons.
Het Plan neemt je in stappen mee door ons boek PuurGezond Slank in 8 stappen. Je gaat er in een periode van 10 weken mee aan de slag aan de hand van mails die je van ons krijgt met prachtige bijlages vol tips, recepten en adviezen. Na die 10 weken heb jij een stevige basis gelegd voor een gezond eetpatroon, waarmee jij zelf verder aan je gewicht werkt.

Als je je inschrijft voor het plan ontvang je via de post het boek PuurGezond Slank in 8 stappen en per mail 10 weken lang een uitgebreide download. Dit alles voor €59,- .