Een hartige taart is lekker. Maar er zijn meer redenen waarom een hartige taart of quiche een goed idee is.

  1. Een quiche is ideaal om restjes groenten in te verwerken. Of geef groenten de hoofdrol. Paddenstoelen, broccoli, erwt, prei, pompoen, ui, tomaat, spinazie… Het kan allemaal. Laat groenten die veel vocht bevatten, wel goed uitlekken of bak ze eerst zodat vocht kan verdampen.
  2. Een quiche is ideaal als je mensen te eten krijgt. Omdat ze vooraf te maken zijn en alleen nog maar de oven in hoeven op het moment dat je visite er is. En omdat je meerdere quiches tegelijk op tafel kunt zetten en je gasten kunnen kiezen waar ze een stukje van willen. Serveer er een frisse salade bij en je hebt een prima maaltijd! Natuurlijk kan een hartige taart ook een perfect onderdeel zijn van een buffet.
  3. Een quiche kun je goed bewaren. Een stuk over? Bewaar in de koelkast voor de volgende dag. Lekker als lunch. Hartige taarten kun je ook perfect in de vriezer bewaren. Ideaal voor een drukke dag.
  4. Een hartige taart maak je makkelijk vegetarisch. De eieren die je in een quiche stopt, zijn natuurlijk al mooie vleesvervangers. En je kunt daarnaast ook eenvoudig geraspte kaas, plakken brie, feta en noten toevoegen.

Een quiche vet doordat je bladerdeeg of hartige taartdeeg gebruikt? Wij gebruiken graag kwarkdeeg. Van slechts 4 ingrediënten maak je snel een slank en eiwitrijk alternatief. Eventueel kun je er zelfs kruiden door kneden om je hartige taart een extra twist te geven.

Zin om binnenkort aan hartige taart op tafel te zetten? Check dan zeker onze pagina met alles over quiches​​​​​​​. Je vindt er recepten, video’s en tips voor verrassende hartige taarten.
 

Als je vaker restjes wilt verwerken is onze download over Duurzaam eten een aanrader. In deze korte cursus geven we je informatie over duurzamer eten, 15 tips waarmee je aan de slag kunt om je voedselkeuze duurzamer te maken, een restjes-abc en een voorbeeld van een duurzaam weekmenu.