Verschillende soorten noedels

Ben je ook dol op noedels, maar raak je soms in de war door alle soorten? Lees over de verschillen.

1. Rijstnoedels

Rijstnoedels oftewel mihoen, zijn dunne, platte noedels gemaakt van rijstmeel en water. Ze zijn populair in Aziatische gerechten zoals Pad Thai en loempia's. Rijstnoedels zijn glutenvrij en zijn heel zacht als ze gekookt zijn. Je hoeft ze meestal alleen maar kort te weken in warm water tot ze zacht zijn, voordat je ze aan je gerechten toevoegt.

2. Ramennoedels

Ramennoedels zijn de ster van de Japanse ramensoep, maar je kunt ze ook gebruiken in roerbakgerechten en salades. Ze zijn gemaakt van tarwemeel, water en zout. Ramen-noedels hebben een stevige textuur en absorberen goed de smaak van bouillon en sauzen. Ze hebben meestal een kooktijd van 3-4 minuten waarna je ze kunt verwerken.

3. Udonnoedels

Udonnoedels zijn dikke, zachte noedels gemaakt van tarwemeel, water en zout. Ze zijn populair in Japanse gerechten, soepen en bij roerbakgerechten[. Deze noedels smaken ook koud lekker. Udon-noedels hebben meestal een kooktijd van 3 minuten en dan hebben ze nog altijd een beetje ‘bite’.

4. Sobanoedels

Sobanoedels zijn dunne noedels gemaakt van boekweitmeel. Ze zijn populair in Japanse gerechten zoals in soep. Sobanoedels hebben een wat nootachtige smaak. De kooktijd ligt rond de 5 minuten.

5. Mie

Mie, ook wel bekend als Chinese noedels, zijn dunne, lange noedels gemaakt van tarwemeel en water. Ze zijn veelzijdig en kunnen worden gebruikt in roerbakgerechten, soepen en salades en natuurlijk voor bami. Mie heeft een zachte textuur en is net als de andere noedels snel gaar. De kooktijd ligt meestal rond de 5 minuten.

6. Eiermie

Eiermie zijn noedels gemaakt van tarwemeel en eieren. Ze hebben een volle wat romige smaak en een gladde textuur. Eiermie is populair bij roerbakgerechten, maar kan ook worden toegevoegd aan soepen. De kooktijd 4-8 minuten, afhankelijk van de dikte van de eiernoedels

Kies het liefst volkoren

Volkoren noedelsoorten hebben bij ons een streepje voor. Zowel mie, eiermie, ramenoedels als udonnoedels kun je in volkorenvarianten kopen. Maar kan je geen volkorenvariante vinden, bedenk dat als je in het gerecht veel groente verwerkt, het met het vezelgehalte van het gerecht meestal toch al goed zit.


Noedels zijn een perfecte basis voor een snelle PuurGezonde maaltijd. Wil je volop inspiratie voor PuurGezonde dagen zonder dat het koken je veel tijd kost? We hebben een compleet Snel klaar maandmenu voor je gemaakt: 28 dagen suggesties voor ontbijt, lunch en avondeten. Te koop voor €7,50 in onze webwinkel

 

Dan hebben wij nu het PuurGezond Plan voor je.
Het PuurGezond Plan is een 10-weken durend plan waarmee je zelf aan de slag kunt, maar wel met een beetje hulp van ons.
Het Plan neemt je in stappen mee door ons boek PuurGezond Slank in 8 stappen. Je gaat er in een periode van 10 weken mee aan de slag aan de hand van mails die je van ons krijgt met prachtige bijlages vol tips, recepten en adviezen. Na die 10 weken heb jij een stevige basis gelegd voor een gezond eetpatroon, waarmee jij zelf verder aan je gewicht werkt.

Als je je inschrijft voor het plan ontvang je via de post het boek PuurGezond Slank in 8 stappen en per mail 10 weken lang een uitgebreide download. Dit alles voor €59,- .