foto's maken van food

Eten moet tegenwoordig niet alleen lekker en gezond zijn, maar ook fotogeniek. Kijk op Instagram en je ziet duizenden foto´s voorbij komen van ontbijtjes, salades en complete maaltijden. Ik doe er zelf ook vrolijk aan mee.

Niemand kijkt er meer van op. Als de maaltijd geserveerd wordt, is het niet “aanvallen”. Nee de hongerigen moeten hun geduld bewaren want eerst moet even het mooiste bord gefotografeerd worden voor die perfecte foto op Instagram. Het internet staat vol tips over hoe je die perfecte fotoshoot van je bord maakt en alle filters en bewerkingsmogelijkheden zorgen ervoor dat het er ook zonder al te veel moeite werkelijk fantastisch uitziet. Je ziet dat ook steeds <u">meer restaurants er rekening mee houden</u">. Sterker nog, restaurants kunnen zich door experts laten adviseren. Over hoe ze zorgen voor het beste licht, hoe ze het beste de tafel kunnen dekken en borden kunnen opmaken om op Instagram de mooiste foto’s te krijgen.

Deze <u">ik-zet-al-mijn-eten-op-Instagram-gekte is natuurlijk ook onderzoch</u">t. Het zijn slechts kleine onderzoeken maar ze leveren wel stof tot nadenken. Want wat blijkt? Mensen die foto’s van hun eten delen op social media, eten gezonder. Want men heeft veel meer de neiging gezonde maaltijden te delen dan een ongezonde hap. En als je je gezonde maaltijd deelt op Instagram dan gaat die maaltijd mentaal ook écht lekkerder smaken. Dat komt omdat je – als je eerst aan de slag gaat met een mini-fotoshoot van je eten -  zorgt voor een grotere spanning voor je aan je maaltijd begint. Daardoor ga je het eten ook daadwerkelijk lekkerder vinden.

Eigenlijk is het natuurlijk gewoon het “het-oog-wil-ook-wat-principe”. Door ervoor te zorgen dat je eten er smakelijk uitziet, maak je voor jezelf van de gezonde keuze ook de lekkere keuze. Goed beschouwd hoef je daarvoor je maaltijd niet op Instagram te zetten, maar het mag natuurlijk wel. Want ik zie op Instagram maar wat graag al die lekkere #puurgezond gerechten voorbij komen.

Mary

<h4">Over Mary:</h4">

<em">Mary is diëtist en het kooktalent van PuurGezond. Ze kookt heel graag, leest veel kookboeken en heeft het PuurGezond boek 7 inzichten voor een blijvend goed gewicht geschreven. In dit boek staan 100 van haar lekkerste recepten. </em">

In onze boeken vind je uitleg over PuurGezond eten. En waaom het zo goed voor je is. Je voelt je lekkerde rin je vel, je weerstand wordt er beter van en je gewicht vaart er wel bij. In de boeken staan ook veel gezonde en lekkere recepten. Stuk voor stuk gemakkelijk te bereiden en passend binnen een PuurGezond eetpatroon. Dat betekent, boordevol groente, ruim gebruik van noten en peulvruchten, vaak vega en we zijn niet bang voor vet. 

Onze recepten laten je zien hoe je gezond kookt, zonder pakjes en zakjes. Probeer het ook en voel je lekkerder in je vel, geniet van je eten en werk ondertussen ook nog aan je gewicht. 

Je vindt de PuurGezond boeken in onze webshop.