Aardappelgoulash

Geef aardappelen eens de hoofdrol in een stoofschotel zoals in deze lekkere aardapplegoulash. 

4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

800 gram aardappels (vastkokend)
1 rode paprika
1 groene paprika
2 uien
1 teentje knoflook
175 gram chorizo (stuk) of andere pittige droge worst
2 theelepels pittig (gerookt) paprikapoeder
1 theelepel gemalen karwij
100 ml Griekse of Bulgaarse yoghurt

Bereiden

  • Was en halveer de krieltjes. Kook ze beetgaar in ongeveer 15 minuten.
  • Maak de paprika’s schoon en snij deze in blokjes. Pel en snipper de uien. Pel de knoflook. Snij de chorizo in dunne plakjes en bak ze 1 minuut in een braadpan.
  • Voeg de paprika, ui toe en pers de knoflook uit en bak dit 5 minuten mee. Roer de kruiden door de yoghurt en voeg dit bij de groente.
  • Voeg de krieltjes toe en warm nog even door. Breng op smaak met peper.

Aardappelen passen perfect in een gezond eetpatroon, zeker als je volop varieert en ook regelmatig iets anders op tafel zet in plaats van aardappelen. Wil je op een gezond manier variëren, zorgen dat je alle voedingsstoffen die je nodig hebt binnenkrijgt en ook nog slank eten? Kijk dan eens bij onze maandmenu’s voor inspiratie. We hebben heel veel verschillende maandmenu met verschillende thema’s voor €7,50 per stuk te koop als download in onze webwinkel. Je kunt hier je keuze maken,

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor hoofdgerechten