Risotto is comfortfood en als je het met pompoen maakt helemaal! Probeer deze heerlijke pompoenrisotto. 

1 kleine biologische pompoen (ca 1 kilo)
2 teentjes knoflook
1 theelepel gedroogde salie

4 eetlepels olijfolie
2 uien
200 gram risottorijst
500 ml groentebouillon
100 gram rucola
4 eetlepels pijnboompitten (liefst geroosterd)
stukje Parmezaanse kaas

  • Maak de pompoen goed schoon en verwijder de pitten en de steel. Snij de pompoen in blokken van 3-3 cm stukken en doe deze samen met de knoflook, de salie en 3 lepels olijfolie op een bakplaat en laat dit 20 minuten roosteren op ongeveer 200 graden.
  • Snipper ondertussen de uien en fruit deze in de rest van de olie in een braadpan.
  • Voeg de risottorijst toe en bak deze kort mee en voeg al roerend steeds wat groentebouillon toe. Na ongeveer 15 minuten is de risotto klaar.
  • Schep het grootste deel van de pompoen door de risotto.
  • Verdeel voor het serveren flink wat rucola over 4 borden en schep er een flinke schep risotto op. Garneer met een beetje rucola en de achtergehouden pompoen. Bestrooi met pijnboompitjes en rasp er wat van de Parmezaanse kaas boven.

Meer groenten op het menu dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Te koop in onze webshop voor €21,- 

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor hoofdgerechten