hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

4 eetlepels zonnebloemolie
350 gram tofu, in reepjes
4 eetlepels sojasaus
600 gram verse spinazie
2 teentjes knoflook, in plakjes
1 eetlepel sesamolie
½ rode peper, in ringetjes
enkele takjes verse munt, fijngesneden

Bereiden

  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok. Dep de tofu goed droog en bak in enkele minuten rondom goudbruin. Neem met een schuimspaan de tofu uit de wok en doe over in een schaaltje, schep om met de sojasaus.
  • Fruit de knoflook in 2 minuten goudbruin, neem uit de wok. Verhit de rest van de zonnebloemolie en voeg in gedeelten en al omscheppende de spinazie toe, voeg de volgende hoeveelheid toe zodra de vorige hoeveelheid is geslonken, breng goed op smaak met zout en peper.
  • Schep zodra de spinazie bijna geheel geslonken is om met de tofu, knoflook, sesamolie, pepertje en verse munt. Lekker met basmatirijst.

Recept van Fiona Ivanov en foto van Andrei Tchernikov. Meer info: de Flextariër.

Recepten voor hoofdgerechten