Deze linzenpaté smaakt heel lekker bij een frisse salade maar ook bij gekookte of geroosterde groenten

4 personen
bereidingstijd: 30 minuten
oventijd: 50 minuten

Ingrediënten

400 gram linzen (rode, zwarte, groene, liefst gemengd)
1 rode ui
1 flinke wortel
8 takjes oregano
2 eetlepels tomatenpuree
2 eieren
1 theelepel bakpoeder
enkel druppels tabasco

Bereiden

  • Breng de linzen in ruim water aan de kook. Maak de ui schoon en halveer deze. Voeg een halve ui bij de linzen. Maak de wortel schoon en snij deze in blokjes. Voeg de wortel met 3 takjes oregano bij de linzen. Kook de linzen in circa 25 minuten gaar. Ze mogen best wat papperig koken.
  • Meng ondertussen in een schaal de tomatenpuree met de eieren. Knip de rest van de oregano hierboven fijn. Snipper de overgebleven halve ui en roer deze ook door het eimengsel.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal de halve ui en de takjes oregano uit de linzen en giet de gare linzen af boven een zeef. Laat de linzen even uitlekken en afkoelen. Meng vervolgens de linzen door het eimengsel. Schep het bakpoeder er door en tabasco naar smaak.
  • Doe het linzenmengsel over in een ingevette cakevorm. Bak de linzenpaté in 50 minuten gaar in de oven. Controleer of het gaar is door met een satéprikker erin te prikken. Deze moet er schoon uitkomen.
  • Stort de paté op een schaal. Laat even afkoelen en snij in plakken.

Blijft er iets over? Deze paté smaakt ook heerlijk koud als beleg op brood.

Vaker peulvruchten op het menu dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Te koop in onze webshop voor €21,- 

 

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor hoofdgerechten