Mexicaanse kipsalade

Zin in een verrukkelijke salade die lekker smaakt en goed vult? Probeer deze eens! Heerlijk met zoete aardappel, kikkererwten en Mexicaans gekruide kipfilet.

Hoofdgerecht

2 personen
bereidingstijd: 35 minuten 

Ingrediënten

1 ui
250 gram zoete aardappel
1 paprika (kleur naar eigen voorkeur)
Mexicaanse kruiden
2 eetlepels olijfolie
150 gram kipfilet
100 gram kikkererwten
50 gram mais
½ eetlepel extra vierge olijfolie
1 eetlepel witte wijnazijn
50 gram sla naar keuze

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200° C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Snij ondertussen de ui in halve ringen, schil de zoete aardappel en snij deze in kleine blokjes. Snij de paprika in repen en halveer deze.
  • Meng de rode ui, zoete aardappel en de paprika met een eetlepel van de Mexicaanse kruidenmix, de helft van de olijfolie en wat peper en eventueel zout.
  • Verdeel het mengsel over de bakplaat en rooster de groenten in het midden van de oven in 18 tot 20 minuten gaar.
  • Wrijf ondertussen de kipfilet in met nog een eetlepel van de Mexicaanse kruidenmix. Verhit de tweede helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet in 6 tot 8 minuten gaar, keer regelmatig.
  • Spoel de kikkererwten goed af met water en laat met de mais uitlekken in het vergiet.
  • Meng in een kom de extra vierge olijfolie met de witte wijnazijn. Voeg de kikkererwten en de mais toe. Voeg ook de groenten uit de oven toe en schep goed om. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Je kunt het mengsel laten afkoelen en dan op de sla leggen. Als het groentemengsel nog warm is, zal de sla namelijk slinken. Je kunt er ook voor kiezen om de sla los bij het gerecht te serveren, dan kun je het wel warm opdienen.
  • Pluk de kipfilet in stukken en serveer de kipfilet op het groentemengsel.

Meer verrassende salades vind je in onze Salade Special vol recepten. 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor hoofdgerechten