Een combi die het altijd goed doet.

 

2 personen
bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

250 gram sperziebonen
1 kleine ui
10 cherrytomaten
100 g champignons
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook
200 gram kipfilet in blokjes
1 theelepel majoraan
1/4 dl droge witte wijn

Bereiden

  • Maak de sperziebonen schoon en snij ze doormidden. Pel en snipper de ui.
  • Halveer de tomaten. Snij de champignons in plakjes
  • Kook de sperziebonen 2 minuten in weinig water.
  • Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui met een uitgeperst teentje knoflook al omscheppend glazig. Bak de kipfilet 3 minuten mee. Bak de champignons ca. 2  minuten mee. Giet de sperziebonen af en schep ze met de tomaten en majoraan door het mengsel.
  • Voeg de wijn toe en smoor de sperziebonen met een deksel op de pan in ca. 6 minuten zachtjes gaar. Voeg peper naar smaak toe.

Meer groenten op het menu dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Te koop in onze webshop voor €21,- 

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor hoofdgerechten