2 halve gevulde aubergines

Ui-aubergine is een topcombinatie. Maak dit heerlijke recept juist nu!

Hoofdgerecht
4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 40 minuten

Ingrediënten
4 aubergines
3 grote uien
3 teentjes knoflook
5 eetlepels olijfolie
200 gram bulgur
verse munt
150 gram feta in blokjes
2 eetlepels citroensap

Bereiden

  • Was de aubergines, halveer in de lengte en hol uit (met een mesje). Snij het vruchtvlees dat je eruit haalt in blokjes.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit daarin de ui, knoflook en blokjes aubergine. Voeg zout en peper toe en laat afgedekt in 10 minuten gaar stoven.
  • Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Vermeng het aubergine-uimengsel met de bulgur en het grootste deel van de feta. Snij een handvol munt fijn en schep dat er ook door. Vul de auberginehelften met de bulgurvulling.
  • Leg de auberginehelften in een vuurvaste schaal. Giet er de resterende olie over. Vermeng 1½ dl water met citroensap en giet dit over de aubergines. Verdeel de resterende feta over de aubergines.
  • Laat de aubergines midden in de oven in circa 40 minuten gaar worden.
  • Garneer met de verse munt

Wil je meer weten over de PuurGezond kijk op eten? Lees onze bestseller "Eet Meer!" lekker in je vel met PuurGezond. Het boek bevat veel uitleg en recepten. Het is te koop in onze webshop voor € 21,-

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met aubergine