Pickle voor dummies

Dit is een van de snelste pickles uit het boek<link record:news:4687> Tsukémono van Peter van Berckel, maar je kunt gerust langer picklen. 

Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 30 minuten in de pickle-pers
Houdbaarheid: 2-3 dagen in de koeling

 

Ingrediënten

½ aubergine (in de lengte) 
½ komkommer 
2 koolbladeren 
3 cm gemberwortel 
zeezout (2% van het totale groentegewicht) 

  • Weeg de groenten en bereken de hoeveelheid zout. Halveer de halve aubergine in de lengte en snijd vervolgens in zéér dunne schuine plakjes. Schep ze met de helft van het zout in een ruime kom en doe shio momi: kneed de aubergine om de celstructuur te kneuzen. 
  • Halveer de komkommer in de lengte, schraap met een lepel de zaadlijsten eruit en snijd de komkommer in schuine dunne plakjes. Snijd de koolbladeren in reepjes van 1 cm. Rasp de gember. 
  • Voeg de groenten, gember en de rest van het zout toe en meng dit met de hand erdoor. Schep alles in de pickle-pers. Zet de deksel op de pers en laat minimaal 30 minuten onder druk op kamertemperatuur picklen. 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met aubergine