Dit vega gerecht zit lekker vol vezelrijke groenten én vol smaak. Zet jij het deze week op tafel?

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 55 minuten

Ingrediënten

2 kleine koolrabi’s
2 grote zoete aardappels (of 4 kleine)
1 grote ui
1 courgette
3 tomaten
1 blik kikkererwten (400 gram)
4 eetlepels olijfolie
50 gram rozijnen
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel kaneelpoeder
½ theelepel kurkuma
mespuntje komijn
peper
250 gram couscous of bulgur (dat is vezelrijker) 
5 gram verse koriander

Bereiden

  • Schil de koolrabi en zoete aardappels en snij deze in stukken. Pel en snipper de ui. Maak de courgette schoon en snij deze in plakken. Was de tomaten en snij ze in partjes. Laat de kikkererwten uitlekken.
  • Verhit de olie in een braadpan. Fruit de groenten een paar minuten. Voeg de kikkererwten, rozijnen, specerijen, peper en 150 ml water toe. Stoof alles ongeveer 30 minuten.
  • Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de koriander fijn.
  • Serveer de couscous met de groenteschotel en garneer met koriander.

Door te eten volgens de PuurGezond methode weet je zeker dat je altijd voldoende vezels binnenkrijgt. Weten hoe je dat doet? Lees dan ons boek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond". Te koop in de webshop voor € 21,-.

 

Recepten voor hoofdgerechten