Gado gado kan ja op veel manieren maken. In dit recept doen we het met tempé of tahoe. Je kunt dit ook weglaten en daarvoor in d eplaats meer eiernenemen, of een handje pinda's

4 personen
bereidingstijd: 30 minuten
marineertijd: minimaal 30 minuten

Ingrediënten

100 ml + 4 el sojasaus
3 cm verse gember
1 tl korianderzaad
1 el agavesiroop
1 teentje knoflook
1 stengel citroengras
1 sjalotje
1 tl sesamolie
300 g tempé of tahoe
2 middelgrote aardappels
250 g taugé
100 g verse spinazie
200 g sperziebonen
1 komkommer
2 eieren
1 Spaans pepertje
10 el pindakaas (100% pinda)
3 el citroensap

Bereiden

  • Maak de marinade voor de tempé door de sojasaus, 2 cm gember, korianderzaad, agavesiroop, schoongemaakte knoflook, citroengras, schoongemaakt, grof gesneden sjalotje en de sesamolie goed te mengen in een blender of met de staafmixer. Snij de tempé in dunne repen en meng de marinade erdoor. Laat dit minimaal een half uur afgedekt in de koelkast staan.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Schil ondertussen de aardappels in partjes en kook deze 10 minuten in weinig water. was de taugé en spinazie en doe ze in een vergiet. Giet de aardappels af over de taugé en spinazie.
  • Maak de sperziebonen schoon en halveer ze, kook ze 8 minuten. Giet de boontjes af en spoel met koud water.
  • Snij de komkommer in plakjes. Kook de eieren in 10 minuten hard. pel en snij in partjes.
  • Verdeel de gemarineerde tempé over een met bakpapier beklede ovenschaal en zet deze in het midden van de voorverwarmde oven. Schep de tempé regelmatig om zodat hij gelijkmatig gaart. Haal deze na 15-20 minuten uit de oven. De tempe is klaar als deze mooi bruin en krokant is.
  • Rasp het restant van de gemberwortel. Snij het pepertje fijn.
    Verwarm in een (steel) pannetje de pindakaas met ketjap, citroensap, geraspte gember en het pepertje. Roer er ca. 1,5 dl water door tot een dikke saus.
  • Verdeel de aardappels, taugé, spinazie, boontjes, komkommer, tempé en plakjes ei over een grote platte schaal. Giet de helft van de saus erover en de rest in een schaaltje ernaast.

Serveer met wat rijst en eventueel wat cassavekroepoek.

Smaakt dit vegetarische gerecht naar meer en wil je vaker vega eten? Wij hebben een compleetslank vegamaandmenu gemaakt met inspiratie voor 28 dagen (ontbijt, lunch en avondeten) Je koopt dit maandemenu voor €7.50 in onze webshop. 

      

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor hoofdgerechten