Mosselen

Eigentijdse mosselen

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

200 gram quinoa
2 kilo mosselen (in de schelp)
2 eetlepels olijfolie
1 sjalotje, gesnipperd
180 ml witte wijn
handje verse peterselie

Bereiden

  • Kook de quinoa volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Spoel de mosselen onder stromend water en verwijder de mosselen die stuk zijn of die niet vanzelf dichtgaan.
  • Verhit de olie in een ruime pan en fruit de sjalot circa 3 minuten. Voeg de mosselen en wijn toe en kook de mosselen in de wijn tot de schelpen open zijn, ongeveer 5 minuten. Knip de peterselie fijn en kook deze de laatste minuten mee.
  • Verdeel de quinoa over 4 borden en giet er wat stoofvocht over. Serveer met de mosselen en een salade.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor hoofdgerechten