Ingrediënten
120 ml Griekse yoghurt
3 el olijfolie extra vergine
2 el (citrus)azijn
blaadjes van 4 takjes munt, fijngehakt
zeezout
zwarte peper
150 g rucolamelange
6 mandarijnen, geschild en in partjes
1 stuk brie (230 g), in blokjes
2 winterpenen, geschild en in slierten geraspt
50 g walnoten
serveer erbij: stokbrood en boter
Bereiden
- Klop in een kommetje de yoghurt, olijfolie, azijn en munt tot een dressing. Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Meng in een schaal de rucolamelange met de mandarijnpartjes, brie, wortelslierten en breng op smaak met de dressing. Verdeel vervolgens over vier borden.
- Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan en strooi deze voor het serveren over de salade.
- Serveer met stokbrood en boter.
Dit recept mochten we overnemen uit Eetkalender 2018 van Francesca Kookt.