Aspergetomatenbrood

Na een vraag van ons op Facebook of er nog iemand een lekker recept met asperges had, kregen we dit heerlijke recept van Joyce Kuster.

 

Bijgerecht
4 personen
Bereiden: 20 minuten
Rijzen: 30 minuten
Oven: 25 minuten

Ingrediënten

220 ml lauwwarm water
30 gram verse gist
snufje zout
400 gram (spelt)meel
50 ml olijfolie plus een beetje
10 asperges (kort gekookt)
10 zoete cherry-trostomaten naar smaak
8 theelepels pesto
100 g geraspte geitenkaas

Bereiden

  • Los de gist op in het lauwwarme water.
  • Meng het zout door de bloem en roer de opgeloste gist, samen met de olijfolie door het meel.
  • Kneed dit goed. Hoe langer je het kneedt en rolt, hoe luchtiger het deeg wordt.
  • Laat het deeg 30 minuten rijzen. Kneed het hierna opnieuw en rek uit tot een platte deegplak ter grootte van een bakblik (circa 30x 40 cm).
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Leg de deeglap in de vorm en besmeer de plak met olijfolie.
  • Verdeel de asperges en tomaatjes erover.
  • Leg elke keer een theelepel pesto tussen de asperges en tomaatjes. Verdeel de geitenkaas er over.
  • Bak het brood in ongeveer 25 minuten gaar.

Recept van Joyce Kuster

 

Veel groenten eten is een van de pijlers van een PuurGezond eetpatroon. Wil jij dat ook puur en gezond eten? Lees dan ons basisboek "Eet meer. Lekker in je vel met PuurGezond". Je koopt het voor €21,- in onze webwinkel

 

 

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Lenterecepten