Ook voor vrouwen draagt het bij aan een fit en sterk lichaam. En nee, je hoeft niet bang te zijn dat je in no-time verandert in een bodybuilder. Door krachttraining op de juiste manier toe te passen in jouw workout word je toch echt slanker!

Verkeerde training

Vaak wanneer iemand wil afvallen wordt er intensief gestart met cardio. Cardio is super voor je conditie, maar je krijgt er niet direct het lichaam van dat veel vrouwen voor ogen hebben. Cardio verbetert je conditie. Ook verbrand je er wel wat vet mee, maar juist die spiermassa is belangrijk bij het verbranden van vet. Spieren verbranden namelijk niet alleen vet tijdens de workout. Ook na de workout gaat de verbranding door, onder andere doordat je spieren moeten herstellen en zij daar energie voor nodig hebben.

Bodybuilder look

Het lichaam van een vrouw is nou eenmaal anders gebouwd dan dat van een man. Vrouwen zijn over het algemeen dan ook niet instaat om supergroot en gespierd te worden. Dit wordt veroorzaakt door de vrouwelijke hormonen.

Krachttraining zorgt er wel voor dat je als vrouw sterke, fitte en functionele spieren ontwikkelt. Door juist krachttraining te combineren met cardio werk je niet alleen aan een goede conditie, maar ook zeker aan een mooi, strak en sterk lichaam.

10x redenen voor krachttraining

De voordelen van krachttraining voor vrouwen zijn zeker de moeite waard:

  1. Meer spieren betekent meer vetverlies.
  2. Een grotere spiermassa verhoogt de stofwisseling en daarmee de vetverbranding.
  3. Dagelijkse activiteiten worden makkelijker (je bent sterker!).
  4. Je botten worden sterker.
  5. De kans op diabetes wordt kleiner.
  6. De kans op hartkwalen wordt minder.
  7. Rugpijn en de kans op artritis wordt minder.
  8. De kans op blessures wordt kleiner.
  9. Krachttraining heeft een positieve invloed op je mentale gezondheid.
  10. Je lichaam ziet er strakker en daarmee slanker uit.

Nog een ander bijkomend voordeel; Je bent nooit te oud om te starten met krachttraining! Belangrijk is dat je het rustig opbouwt.

Curves en PuurGezond

Laten we eerlijk zijn: strenge diëten, bizarre eetregels en strakke schema’s werken vaak maar voor even als het om je gewicht gaat. De oplossing is een leefstijl vinden die voor altijd bij je past en waarin ruimte is voor volwaardig maar vooral ook lekker eten. En waarbij je op een effectieve manier beweegt. Dat biedt de combinatie van Curves met PuurGezond. Bij Curves-vestigingen in het hele land starten PuurGezond professionals deze maand het programma “Curves Complete met PuurGezond”, dat bestaat uit 8 groepslessen waarin je stap voor stap leert de eetgewoonten aan te passen.

Kijk hier voor een Curvesvestiging bij jou in de buurt.