Denk je dat slank eten niet lekker is? Met deze 5 simpele tips laten we zien hoe jij in een handomdraai je maaltijden slanker en juist nog veel lekkerder maakt. Op je lijn letten is nog nooit zo lekker geweest!

Tip 1: grill vlees of vis

De halve botervloot in de pan en dan je vis of vlees daar in bakken? Nee joh! Het is veel smaakvoller en lekkerder om je vlees te grillen. Je hoeft geen vet toe te voegen en je krijgt een intensere smaak, win-win dus! In de zomer doe je dit gemakkelijk en gezellig op de barbecue. Nog lekkerder met deze kruidenmix. Als het weer minder gunstig is, zet je de oven op grillstand of pak je een grillpan waar je slechts een drupje olijfolie in doet tegen het aanbakken.

Tip 2: gebruik verse kruiden

Pak lekker een handvol kruiden en pep zo ieder gerecht op! Het lekkerst zijn verse kruiden uit eigen tuin, maar gedroogde kruiden zijn ook erg smaakvol in een gerecht. Bonus: groene kruiden staan bol van de vitaminen en antioxidanten, lekker én gezond dus!

Tip 3: rooster je groenten

Veel groenten eten, is lekker slank. Maar we snappen dat gewoon gekookte groenten of salades je ook af en toe gaan tegenstaan. Probeer je groenten eens te roosteren in de oven. Je hoeft maar een piepklein beetje olie te gebruiken en je krijgt er bergen smaak voor terug! Lees hier hoe je iedere keer perfect geroosterde groenten uit de oven haalt.

Tip 4: pimp je brood

Iedere dag kaas of wat vleesbeleg op brood? Tijd voor variatie! Beleg je brood vanaf nu ook met wat groente. Denk aan een boterham met kaas en tomaat of kipfilet met komkommer. Zelfs een simpel blaadje sla maakt je sandwich al een stuk frisser en smaakvoller! Een echte smaakliefhebber probeert zelfs wat groene kruiden op het brood. Denk aan mozzarella met basilicum of rosbief met bieslook en rucola. Heerlijk!

Bonus tip: neem je je brood mee naar een picknick of het strand? Zorg dan wel dat je de “natte” groenten zoals komkommer en tomaat apart mee neemt. Anders wordt je brood klef en dan lever je weer smaak in!

Tip 5: drink lekker water

Water is de beste calorieloze dorstlesser, maar na 3 glazen water heb je toch zin in een beetje variatie. Pimp daarom je water! Simpel is een schijfje limoen, wat sinaasappel, munt of wat plakjes komkommer. Maar het kan niet gek genoeg: kruiden, fruit, groente. Alles wat smaak aan water kan afgeven, is een optie. Kijk hier voor inspiratie!

Meer tips voor een blijvend goed gewicht vind je in ons boek "7 inzichten voor een blijvend goed gewicht". Te koop voor slechts € 21,-.