Geroosterde groenten

Je kunt bijna alle soorten groenten roosteren in de oven. Ze worden er heerlijk zoet door en krijgen een lekkere roostersmaak.

Bovendien is het een gemakkelijke manier van groenten bereiden, want je schuift ze in de oven en je hebt er dan geen omkijken meer naar. Heb je even tijd om iets anders te doen! Wij geven je de 5 beste trucs:

  1. Verhit je oven tot een hoge temperatuur. Roosteren gaat het beste op 200° of zelfs 220° Celsius.
  2. Pompoen, biet, schorseneer, wortel... Neem je meerdere groenten? Varieer dan in grootte. Snij groenten die snel gaar zijn in grotere stukken dan groentesoorten die een langere bereidingstijd hebben. Zo kunnen ze toch samen geroosterd worden. Afhankelijk van de grootte zijn de groenten waarschijnlijk in ongeveer 20-25 minuten gaar.
  3. Geef smaak. Schep de groenten om met wat olijfolie, zout, peper en eventuele kruiden. Hussel goed door. Zo zijn de groenten aan alle kanten met olie en smaakmakers bedekt.
  4. Geef ruimte. Als de groenten allemaal tegen en op elkaar liggen, blijven ze te vochtig. Gebruik een grote schaal of een bakplaat.
  5. Schep om. Schep de groenten tijdens de oventijd 1 of 2 keer om zodat ze gelijkmatig gaar en bruin worden.

Tip: in onze uitgewerkte menu's voor alle seizoenen worden voor 28 PuurGezonde dagen alle seizoensproducten zo gecombineerd dat je alle voedingstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt. Je schaft ze aan in onze webwinkel

Recepten met Groenten