Sportief dagje strand

Je kunt natuurlijk heerlijk luieren als je naar het strand gaat. Maar... je kunt er ook een heel actieve dag van maken, met verschillende soorten beweging. Minstens zo leuk!

Hoe maak jij je stranddag actiever?

Om te beginnen kun je natuurlijk lekker wandelen of joggen langs de waterlijn. Lopen op (mul) zand is veel zwaarder, waardoor het een grotere uitdaging is voor je spieren. Maak een lange strandwandeling of ga eens joggen langs de kustlijn. Neem dan niet het heetste moment van de dag, maar ga vroeg in de ochtend of tegen de avond.

Het strand is ook de plek om spelletjes te doen. Beachvolleybal, frisbeen, vliegeren en voetballen: allemaal leuk!

Op een warme dag ga je natuurlijk de zee in. Train je beenspieren met krachtige beenslagen terwijl je bovenlichaam op een luchtbed dobbert. En oefen vervolgens je armspieren als je hele lichaam op een luchtbed ligt.

Bouwen je kinderen een zandkasteel? Bied aan om de emmertjes water voor de gracht te halen.

En je handdoek is natuurlijk een perfecte plek voor buik- en beenspieroefeningen.

Een leuk voordeel van actief bezig zijn is dat je veel gelijkmatiger bruin wordt. Wel goed smeren!

Wil jij je dagen wat gezonder leven, net zoals de mensen in de Blue Zones dat doen? Schaf onze nieuwste cursus aan! Die heet “Leef je dagen gezonder” en het geeft je enorm veel tips om op ene hele gemakkelijke manier gezonder te leven. Je koopt de cursus als download, voor € 9,50 in onze webwinkel. Veel plezier ermee!