Fruit en koolhydraatarm eten
welk fruit kan als je koolhydraatarm eet?

Fruit bevat van nature vrij veel koolhydraten in de vorm van natuurlijke vruchtensuikers. Het is daardoor een koolhydraatrijk product. Maar: fruit is natuurlijk ook erg gezond en onmisbaar in een gezonde voeding. Het draait om slim kiezen!

Eet je koolhydraatbeperkt of koolhydraatarm en wil je fruit eten? Het hangt ervan af hoe "streng" je de koolhydraten beperkt in je voeding. Fruit is relatief rijk aan vruchtensuikers, maar levert natuurlijk ook veel vitamines, mineralen en vezels. Groenten bevatten ook deze goede voedingsstoffen, maar minder suikers. Veel mensen die koolhydraatbeperkt eten, nemen daarom meer groenten en minder fruit. Maar vaak kun je wel 1 portie fruit per dag eten, bijvoorbeeld bij het ontbijt.

De beste keuzes zijn de soorten die weinig vruchtensuikers bevatten:

- Bramen     
- Frambozen
- Aardbeien
- Blauwe bessen
- Aalbessen

Fruitsoorten die in verhouding veel koolhydraten bevatten zijn banaan en druiven. Eet daar kleine porties van.

Wil je meer weten over hoe je op een gezonde manier koolhydraatbeperkt eet? Wij hebben een korte cursus koolhydraatarm eten gemaakt met veel uitleg over hoe je op een gezonde manier koolhydraatarm eet. Ook hebben we een receptspecial in onze webshop met alleen koolhydraatarme recepten. Nu te koop als combinatiepakket. Je betaalt dan geen €13,- maar slechts €10,75 voor de 2 downloads samen. Je vindt het hier onze webshop