Wie vegetarisch eet, kiest meestal voor veel groente en fruit, veel volkorenproducten en vaak peulvruchten. 

Dat zijn gezonde producten die een prominente plek in nemen in de PuurGezond piramide. En producten die, als je er ruim van kiest, bijdragen aan een beter gewicht. Het zijn stuk voor stuk vezelrijke voedingsmiddelen. Juist die vezels zorgen voor goede verzadiging. Je hebt dus minder snel trek.

Bewuster

Ook zijn mensen die vegetarisch eten vaak veel bewuster met eten bezig, ze kiezen minder vaak voor pakjes en zakjes en letten beter op verpakkingen. Grootschalige onderzoeken naar een vegetarische leefstijl laten ook echt een verminderde kans zien op hart- en vaatziekten en diverse vormen van kanker.
Uit onderzoek blijkt dat mensen die vegetarisch eten in het algemeen minder wegen dan mensen die vlees eten. Nou kan dit natuurlijk ook liggen aan andere factoren, bijvoorbeeld meer bewegen. Maar toch: vaker bewust kiezen voor onbewerkte, vezelrijke, vegetarische producten kan helpen om op gewicht te blijven.

 

We hebben bij PuurGezond een Vega maandmenu gemaakt dat goed is voor je lijn met recepten voor 28 dagen. Volop suggesties voor jou gezonde vega ontbijt, lunch en avondeten dus. Je schaft het maandmenu aan in onze webshop voor €7,50