Wil je gezonder gaan leven? Zie het als een opleiding, en sta je zelf toe om fouten te maken en stap voor stap te leren. Dat maakt het een stuk gemakkelijker!

Gezonder gaan leven doe je niet van de ene dag op de andere. Je kunt gezonder gaan leven heel goed vergelijken met het leren van een nieuwe taal. Stel dat je Italiaans wil leren. Dan maak je kennis met nieuwe woorden, je oefent de uitspraak en langzaam maar zeker maak je de taal eigen. Al lerend maak je geregeld fouten in grammatica of woordkeuze. Ga je naar Italië, dan zul je de mensen op straat misschien eerst nog niet verstaan. Totdat je ze vraagt om wat langzamer te praten, en je je handen en voeten erbij gebruikt. Dat maakt allemaal niks uit: je bent het immers nog aan het leren?

Exact zo gaat het ook met gezonder willen leven. Zie het als een opleiding waarin je jezelf leert om je leefstijl aan te passen, stap voor stap. Wees voorbereid op tegenslagen en mislukkingen, en verzin strategieën om daarmee om te gaan. Wees ook blij met de kleine successen onderweg, en zie ze stuk voor stuk als mijlpalen op weg naar je eindpunt. In onze nieuwste PuurGezond-cursus "Leef je dagen gezonder" lees je hier nog veel meer over.


Heb je het gevoel dat je extra ondersteuning kunt gebruiken? Of wil je écht deelnemen aan een cursus om je eet- en leefgewoonten aan te pakken? Bij PuurGezond zijn veel diëtisten en gewichtsconsulenten aangesloten die jou individueel of in groepsverband kunnen ondersteunen.Neem een kijkje op onze site en vind een PuurGezond professional bij jou in de buurt.