Ochtendgloren

Thuis aan het werk? Dan is het soms lastig om een goede ochtendroutine te vinden. Probeer onze tips. Ook handig voor het weekend of de vakantie.  

<h3">Opstaan</h3">

De ochtend begint natuurlijk met opstaan. Vind je het moeilijk om in de ochtend uit bed te komen? Zet dan de wekker op een plek waardoor je eerst uit bed moet komen om hem uit te zetten. Ga vervolgens niet terug naar bed, maar begin lekker rustig aan je dag. Leg ook je telefoon buiten handbereik, voor je het weet lig je minutenlang te scrollen en krijgt je hoofd meteen al heel veel prikkels binnen.

<h3">Bed opmaken</h3">

Om de nacht als het ware “af te sluiten” is het goed om meteen als je uit bed komt je bed even goed uit te laten luchten van de nacht. Klop de kussens recht en leg ze netjes neer. Dit helpt ook tegen de verleiding om nog even te gaan liggen, je hebt dan immers je bed al netjes en fris gemaakt.

<h3">Drinken</h3">

Begin de dag met een groot glas water. Je lichaam heeft het namelijk heel de nacht zonder moeten doen. Water is goed voor je en door in de ochtend al meteen een flink glas water te drinken begin je lekker gehydrateerd aan je dag!

<h3">Even stretchen</h3">

Zorg dat er een yogamat klaar ligt en doe meteen uit bed 10 minuten of een kwartier oefeningen. Zacht muziekje er bij, misschien met de ramen of balkondeur open en rustig je tijd nemen. Als je direct na het opstaan op de mat stapt, wordt dat een gezonde dagelijkse gewoonte. Je helpt je lichaam goed wakker te worden en je spieren kunnen zich even strekken.  

<h3">Ontbijten</h3">

Heb je als je wakker wordt trek? Mooi! Begin de dag lekker met een goed vullend ontbijt waardoor je alle energie krijgt die je nodig hebt om aan de slag te gaan. Kies voor een combinatie van fruit, zuivel en granen, kijk eens hier voor inspiratie! Sla je je ontbijt over, dan heb je later op de dag kans op enorme trek waardoor je waarschijnlijk meer eet dan je nodig hebt. Het ontbijt schudt het lichaam als het ware wakker, het zet je stofwisseling en je darmen weer aan het werk! Krijg je in de ochtend juist geen hap door je keel? Ook niet zo’n probleem hoor. Neem dan een makkelijk drinkontbijt of neem op het moment dat je honger krijgt dan alsnog een "echt" ontbijt en ga niet snacken. Niet veel tijd om je ontbijt te maken? Probeer dan eens deze overnight oats!

<h3">Bewegen</h3">

Als je nog tijd over hebt, kun je misschien nog een rondje wandelen of hardlopen. Frisse lucht in de ochtend zorgt dat je je werkdag ook met een fris hoofd kunt beginnen.

<h3">Douchen, tanden poetsen en aankleden</h3">

Ben jij in coronatijden altijd in joggingbroek of pyjama? Best lekker, maar... je hoofd komt dan ook niet echt uit de relax-stand. Dat kan lastig zijn als je een deadline moet halen, of een videovergadering hebt. Met douchen en aankleden voel je je toch net wat productiever!

Een goede ochtendroutine is een van de manieren om je gewicht goed onder controle te houden. Wil je meer tips: lees ons boek “7 inzichten voor een blijvend goed gewicht”. Dit boek geeft je veel inzichten en bevat ook nog eens 100 lekkere PuurGezonde recepten.