Gekaramelliseerde ui met saffraanpasta
© José van Riele

hoofdgerecht
4 personen

Ingrediënten
2 el olijfolie
1 ui, in halve ringen
1 stukje hele foelie
1 teentje knoflook, in plakjes
8 salieblaadjes
300 g spaghetti
zout
1 buisje saffraan
100 g kerstomaatjes, gehalveerd
200 g diepvriesdoperwten (ontdooid)
maniquettepeper, gemalen (zwarte peper is hier ook lekker bij)
Parmezaanse kaas
naar smaak zout

Bereiden

  • Verhit een koekenpan en voeg de olijfolie toe. Bak de ui samen met de foelie op laag vuur in een koekenpan totdat ze lekker zacht en gekaramelliseerd zijn. Voeg de knoflook en de salie toe en bak een paar minuten mee.
  • Kook intussen de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de spaghetti af in een vergiet en vang wat kookvocht op. Gebruik hiervan 50 ml, voeg de saffraan hieraan toe en laat even staan.
  • Doe de kerstomaatjes in de pan en bak ze kort mee met de uien. Voeg de spaghetti en doperwten toe en breng alles op smaak met peper. Voeg de saffraan met het weekwater toe en roer goed. Proef het gerecht en voeg extra zout en peper toe als dat nodig is. Serveer met versgeraspte Parmezaanse kaas.

Dit recept komt uit het boek Smaakmakers, koken met specerijen.

Recepten voor hoofdgerechten