Stamppot andijvie
Foto: www.groentenenfruit.nl

Het stamppottenseizoen is geopend! De beste start van het seizoen is een stamppot rauwe andijvie. De verse, knapperige andijvie zorgt voor een stamppot met een frisse lichte smaak. Voor het echte frisverse effect moet je wel de andijvie even zelf snijden en niet de voorverpakte gesneden andijvie nemen.

Schil voor 4 personen 1 kilo aardappels. Snij de aardappels in stukken en breng ze met weinig water aan de kook. Kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar.

Snij ondertussen 1 struik andijvie in reepjes van 1 cm breed. Was de reepjes goed en laat ze uitlekken. Maak 1 rode paprika schoon en snij deze in blokjes.

Giet de aardappels af, stoom de aardappels even droog en stamp het geheel fijn met een pureestamper. Roer er ongeveer 50 ml melk door tot een vrij droge puree ontstaat. Schep nu, terwijl je de puree blijft verhitten, de andijvie en de paprika in gedeeltes door de aardappels heen.

Goed omscheppen maar niet te lang verhitten, de andijvie moet nog wat knapperig blijven. Lekker op smaak maken met peper en zout en direct serveren. 

  • Lekker met gebakken spekblokjes, een speklapje of ambachtelijke rookworst
  • Je stamppot wordt heel romig als je de melk vervangt door room (of sojaroom).
  • Ook lekker vegetarisch met blokjes kaas of gehakte walnoten of hazelnoten.

Stamppotten worden vooral gegeten in de winter. Ook in onze download met een PuurGezond Wintermenu staan ze. Deze download bevat een echt winters maandmenu, ideaal dus om de komende weken nog uit te proberen.

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor hoofdgerechten