hoofdgerecht
2 personen
bereidingstijd: 45 minuten
oventijd: 25 minuten

Ingrediënten

500 gram verse (wilde) spinazie
2 uien
1 teentje knoflook
250 gram kastanjechampignons
2 eetlepels olijfolie
½ blik tomaatblokjes
125 gram lasagnebladen
100 gram geraspte harde geitenkaas
100 ml room
ovenschaal (inhoud 1 liter, ingevet)

Bereiden

  • Spinazie uitzoeken, wassen en goed laten uitlekken. Uien en knoflook pellen en snipperen. Champignons schoonvegen en in plakjes snijden.
  • In wok helft van olie verhitten. Helft van ui en knoflook 1 minuut bakken. In gedeeltes spinazie erbij voegen en roerbakken op hoog vuur zodat vocht verdampt. Spinazie laten uitlekken en op smaak brengen met peper.
  • In braadpan rest van olie verhitten. Rest ui en knoflook 1 minuut bakken. Champignons toevoegen en 3 minuten meebakken. Tomaatblokjes erdoor roeren en op hoog vuur enkele minuten laten inkoken. Op smaak brengen met peper.
  • Oven op 200 °C voorverwarmen. Bodem ovenschaal bedekken met laagje spinazie. Lasagnebladen erover verdelen. Laagje champignontomatensaus erop scheppen en een beetje kaas erover strooien, afdekken met lasagnebladen. Zo enkele lagen maken. Eindigen met tomatenlaagje.
  • Room loskloppen met rest van kaas, zout en peper en over schotel verdelen.
  • Schotel in midden van de oven in ongeveer 25 minuten gaar laten worden.

Recepten voor hoofdgerechten