Lasagne is altijd lekker, maar deze met spinazie en paddenstoelen heeft qua groente een PuurGezond streepje voor.

hoofdgerecht
2 personen
bereidingstijd: 45 minuten
oventijd: 25 minuten

 

Ingrediënten

500 gram verse (wilde) spinazie
2 uien
1 teentje knoflook
250 gram kastanjechampignons
2 eetlepels olijfolie
½ blik tomaatblokjes
125 gram lasagnebladen
100 gram geraspte harde geitenkaas
100 ml room
ovenschaal (inhoud 1 liter, ingevet)

Bereiden

  • Spinazie uitzoeken, wassen en goed laten uitlekken. Uien en knoflook pellen en snipperen. Champignons schoonvegen en in plakjes snijden.
  • In wok helft van olie verhitten. Helft van ui en knoflook 1 minuut bakken. In gedeeltes spinazie erbij voegen en roerbakken op hoog vuur zodat vocht verdampt. Spinazie laten uitlekken en op smaak brengen met peper.
  • In braadpan rest van olie verhitten. Rest ui en knoflook 1 minuut bakken. Champignons toevoegen en 3 minuten meebakken. Tomaatblokjes erdoor roeren en op hoog vuur enkele minuten laten inkoken. Op smaak brengen met peper.
  • Oven op 200 °C voorverwarmen. Bodem ovenschaal bedekken met laagje spinazie. Lasagnebladen erover verdelen. Laagje champignontomatensaus erop scheppen en een beetje kaas erover strooien, afdekken met lasagnebladen. Zo enkele lagen maken. Eindigen met tomatenlaagje.
  • Room loskloppen met rest van kaas, zout en peper en over schotel verdelen.
  • Schotel in midden van de oven in ongeveer 25 minuten gaar laten worden.

 

Wil je meer inspiratie voor slanke vegetarische dagen? We hebben een compleet vega maandmenu voor je gemaakt: 28 dagen suggesties voor ontbijt, lunch en avondeten. Te koop voor €7,50 in onze webwinkel

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor hoofdgerechten