4-6 personen

Ingrediënten

250 gram cherrytomaten
200 gram groene linzen (Du Puy)
2 doosjes kwarteleitjes
2 takjes tijm
2 blaadjes laurier
6 eetlepels olijfolie extra vierge
scheutje witte wijnazijn
75 gram gemengde bladsla
2 sjalotjes
2 eetlepels rode wijnazijn
4 plakken geitenkaas van 75 gram (chevre blanc)
2 eetlepels fijngesneden peterselie

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 220 ⁰C boven/onderwarmte (200⁰C heteluchtoven).
  • Kook de linzen met de tijm en laurier in 25-30 minuten beetgaar.
  • Halveer ondertussen de cherrytomaatjes en leg ze op de bolle kant in de ovenschaal. Besprenkel de tomaatjes met 1 ½ el olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Rooster ze gedurende 15-20 minuten in een voorverwarmde oven.
  • Breng in een steelpan water met een scheut witte wijnazijn aan de kook. Pocheer hierin de kwarteleitjes.
  • Meng de sla met de helft van de sjalotjes, 3 el olijfolie, 1 el rode wijnazijn, zout en peper. Verdeel de sla over de schaaltjes. Leg op elk schaaltje een klein plakje geitenkaas.
  • Schep de warme linzen om met de rest van de olijfolie en sjalotjes, rode wijnazijn en 1 el peterselie en verdeel over de schaaltjes.
  • Leg er een gepocheerd kwartelei op en garneer met de tomaatjes. Strooi wat zout, peper en de rest van de peterselie over de tomaatjes.

 

Dit item is tot stand gekomen in samenwerking met de website Peulvruchten.nl

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor hoofdgerechten