Klets je altijd bij met je vriend(in) tijdens het fitnessen? Klinkt ideaal, maar is het toch niet.

Dit zijn de nadelen:

1. Grotere kans op blessures
Afleiding tijdens het sporten verhoogt de kans dat je techniek het laat afweten. Je bent minder bezig met hoe je de oefingen precies uitvoert. Daardoor voer je ze misschien niet zo uit zoals het zou moeten. Dat verhoogt de kans op blessures.

2. Oefeningen hebben minder effect
Als je vol concentratie de oefeningen uitvoert, hebben ze meer effect. Wees je bewust van de spieren die je moet aanspannen, trek je navel in en zorg dat je houding perfect is.

3. Je traint niet op volle kracht
Als je jezelf laat afleiden, neem je minder de tijd voor de oefeningen. Als je ze langzamer en bewust uitvoert, wordt de training zwaarder én effectiever.

4. Je ademhaling is niet juist
Door minder te kletsen hou je je ademhaling beter onder controle.

5. Je geest komt niet tot rust
Als je je concentreert op je oefeningen, breng je je geest meer tot rust dan wanneer je tijdens de oefeningen over de dagelijkse dingen praat. Zorg in de fitnesszaal voor dezelfde rust en concentratie als wanneer je yoga zou doen. Uiteindelijk zorgt dat voor meer ontspanning.

 

Wil je meer weten over een gezonde leefstijl en wat je zelf zoveel mogelijk kunt doen om je lichaam slank en gezond te houden: wij hebben een (digitale) cursus "Leef je dagen PuurGezond" gemaakt. Vol tips en met een voorbeeld weekmenu om mee aan de slag te gaan. Je bestelt de cursus in onze webshop.