Afvallen is moeilijk, maar er zijn mensen die het wél lukt om blijvend gewicht te verliezen. Dit zijn hun geheimen:

  1. Ze blijven gezond eten en opletten wat ze binnen krijgen. Als je eenmaal bent afgevallen, ga dan niet terug naar je oude eetpatroon. Probeer je nieuw aangeleerde gewoontes vast te houden. Alleen zo houd je je gewicht goed en val je misschien nog wel wat meer af. 
  2. Ze wegen zichzelf regelmatig en grijpen direct in als het gewicht weer stijgt. Regelmatig wegen, bijvoorbeeld 1 ker per week, is een goede gewoonte om je gewicht in de gaten te houden. Heb je echt een hekel aan de weegschaal? Je favoriete broek of een serieuze blik in de spiegel vertelt je ook hoe het er met je gewicht voorstaat. 
  3. Ze ontbijten elke dag. Een gezond ontbijt is een heel goede start van de dag, geeft je energie en zet je spijsvertering "aan". Door te ontbijten voorkom je snacken later in de ochtend. Krijg je echt geen hap door je keel 's ochtends? Neem je ontbijt dan later op de ochtend. 
  4. Ze eten regelmatig, met 3 hoofdmaaltijden en slechts af en toe een gezond tussendoortje. Van de hele dag door eten is nog nooit iemand afgevallen. Hoe vaker je een eetmoment op de dag hebt, hoe vaker je meer kunt eten dan je nodig hebt. Probeer het eens, je kunt heel goed af met 3 eetmomenten per dag. Je komt ook minder in de verleiding. 
  5. Ze bewegen minstens een uur per dag. Maak er echt een gewoonte van, ga bijvoorbeeld op een vast moment van de dag bewegen. Dank aan oefeningen in de ochtend of een lunchwandeling. Of spreek af samen met een vriend(in) te bewegen. Dan kom je minder snel in de verleiding toch te blijven zitten. 
  6. Ze kijken niet zoveel televisie. TV kijken is een luie bezigheid, waarbij je ook nog eens vaak snackt en snoept. Uit dat ding!
     

In het boek 7 zichten voor een blijvend goed gewicht leer je nog meer over hoe je je gewicht goed kunt houden en je jezelf kunt wapenen tegen de kilo's die er zo stiekem weer bij komen. Het boek bevat ook 100 lekkere PuurGezonde recepten om te maken en van te genieten. Je koop het boek voor € 21,- in onze webwinkel