Het is weer zomer, dus vakantietijd. Lekker genieten van terrasjes, uit eten en ijsjes. Wat doe je tegen vakantiekilo's?

Ook al betekent de coronacrisis voor velen van ons dat we deze zomer in eigen land op vakantie gaan, verleidelijke situaties treden ook hier op.

Hoe laat je de teugels nu op een gezonde manier vieren? Lees onze tips voor verleidelijke situaties.

<h2">Wijn tegen de dorst?</h2">

Zit je lekker te genieten op een zonnig terrasje? Vraag dan vooral een glas water bij de wijn. In de zon krijg je het warm en verlies je vocht, hierdoor krijg je sneller dorst en is het verleidelijk om die dorst te lessen met je wijn. Maar door je lichaam te hydrateren met lekker koel water, voorkom je dat je de dorst wegdrinkt met alcohol. In alcoholische dranken zitten best veel calorieën.

<h2">Voor, hoofd én na?</h2">

Of je nu uit eten gaat in een pittoresk dorpje in het buitenland of in eigen stad. In een restaurant ben je snel geneigd om meer te eten dan je thuis gewend bent en vooraf bedenkt. Af en toe genieten moet natuurlijk kunnen, maar wil je graag ruim in je kleren gaan of blijven zitten? Ga dan voor twee kleine gerechtjes in plaats van een uitgebreid drie-gangen-diner. Neem bijvoorbeeld een voorgerecht als hoofdmaaltijd, lekker en een stuk lichter. Ook het brood vooraf laten staan, een maaltijd met een tafelgenoot delen of de restjes mee naar huis nemen, zijn stuk voor stuk makkelijke ideeën om lekker slank uit eten te gaan.

<h2">IJsje?</h2">

Zin in een ijsje op een zwoele avond? Neem dan sorbetijs of yoghurtijs in plaats van roomijs of softijs. Het is slanker en nog verfrissender ook. Sorbetijs is makkelijk zelf te maken met fruit naar keuze en ook yoghurtijs is eenvoudig zelf te maken met een paar ingrediënten en een blender of ijsmachine! Neem in een restaurant of bij een ijscoman liefst een waterijsje of sorbetijs, kant-en-klaar yoghurtijs zit namelijk vaak bomvol suiker.

Meer tips voor een blijvend goed gewicht, ook tijdens de vakantie, vind je in ons boek: 7 inzichten voor een blijvend goed gewicht.