Veel mensen hebben direct na de lunch of het avondeten zin in iets zoets. Gek eigenlijk, want dan heb je toch net gegeten?

Dat werkt zo: alles wat je eet, moet ook verteerd worden voordat je lichaam er echt van kan profiteren. Je maag kan dan wel vol zitten, maar de cellen en spieren hebben direct na de maaltijd nog geen energie gekregen. Sterker nog, er gaat juist extra veel energie naar de spijsverteringsorganen en daardoor kun je je moe voelen. 

Daarom "roept" ons lijf direct na de maaltijd om zoet, omdat suiker zo lekker snel energie geeft. Wat te doen? Probeer de lokroep te negeren, het gaat vanzelf weer weg zodra je maaltijd begint te verteren. Drink bijvoorbeeld een kop koffie of thee en neem na de maaltijd even rust, het ondersteunt je spijsvertering.

Wil je ook wat meer inzicht in je vaste patronen en gewoontes, en in de valkuilen die je in de weg staan naar een gezonder leven? Misschien is onze online schrijfcursus "Schrijven naar een gezonder leven" iets voor jou. Met 4 online lessen die je in je eigen tijd volgt, en met heel veel inspirerende schrijfoefeningen. Door deze cursus leer je jezelf beter kennen en krijg je grip op het veranderen van vaste gewoontes. Deze cursus wordt door cursisten gemiddeld met een 8,8 beoordeeld!  De cursus kost € 69,- en is te koop in onze webwinkel