Wat is het geheim van mensen die blijvend op het juiste gewicht blijven? In beweging blijven is een van die geheimen.

In ons boek “7 inzichten voor een blijvend goed gewicht” onthullen we de 7 inzichten die mensen helpen om een stabiel en gezond gewicht te bereiken. Eén van die 7 inzichten is om minder vaak te zitten. Hou je lichaam in beweging, zo vaak en zo veel mogelijk.

Minder zitten

Er komt steeds meer kennis over hoe schadelijk zitten is voor onze gezondheid. Het is niet goed voor je spieren en gewrichten, de bloedsomloop daalt waardoor de hersenen minder goed van bloed worden voorzien, het vertraagt je stofwisseling zodat je minder calorieën verbruikt en het verhoogt de kans op chronische ziekten. Dat is nogal wat. Zeker als je weet dat we heel wat uren per dag zittend doorbrengen: op het werk, op de bank, aan tafel… het is dus echt nodig om vaker op te staan.

Is sporten echt nodig?

Regelmatig opstaan, rondlopen, wat klusjes doen… alles is beter dan zitten. En is het dan ook per se nodig om te sporten? Dat hangt er vanaf wat jij onder sporten verstaat. Je hoeft niet naar de sportschool of lid te worden van een sportvereniging, als je daar geen zin in hebt. Wandelen, tuinieren, op de fiets boodschappen doen, hardlopen, krachtoefeningen doen, yoga, alles telt mee.

De beste combinatie

Het mooiste is als je een combinatie doet van langdurige beweging (zoals wandelen, fietsen, hardlopen, zwemmen), krachtoefeningen (zoals opdrukken, thuis oefeningen doen of fitness in de sportschool), en balans (evenwichtsoefeningen of yoga). Die combinatie is heel erg goed voor je lijf. En hoe fanatiek je dat doet, dat is je eigen keuze. Vind een manier van bewegen die goed bij je past én daag jezelf af en toe uit.  

7 inzichten

Ons boek “7 inzichten voor een blijvend goed gewicht" helpt je in de strijd tegen de kilo’s die er vaak zo stiekem bijkomen. Je leert hoe je je gezonde eet- en leefgewoonten kunt blijven volhouden op de lange termijn. Je krijgt de kennis die je nodig hebt om een blijvend gezond gewicht te bereiken. De 3 weekmenu’s in dit boek geven je een houvast bij het volgen van een PuurGezond eetpatroon. En met de 100 PuurGezonde recepten uit dit boek gaat je dat vast lukken! Het boek is te koop in onze webwinkel.