Tapas, por favor
Italian antipasti wine snacks set. Brushettas, cheese variety, Mediterranean olives, pickles, Prosciutto di Parma with melon, salami and wine in glasses over black grunge background, top view (Italian antipasti wine snacks set. Brushettas, cheese vari

Om onze goede samenwerking te vieren, ging de redactie van Puur Gezond naar Valencia. We waren van plan onze smaakpapillen te verwennen met typische Spaanse delicatessen en volop inspiratie op te doen uit de Spaanse keuken.

Dat is gelukt!

En eerlijk gezegd: het was een makkie. Want overal in Valencia staat lekker eten centraal. In werkelijk elk café, hoe klein ook, kun je lekkere tapas of vers bereide pintxos bestellen. Op de prachtige overdekte markt vergaap je je aan de verse vis, het verse fruit en de overdaad aan groenten.

We deden mee aan een kookworkshop en leerden de fijne kneepjes van het koken met rijst. Paella, natuurlijk, maar we maakten ook een heerlijk vegetarisch rijstgerecht met groenten en paddenstoelen.

We proefden plaatselijke specialiteiten, zoals horchata (een drank gemaakt van 'aardamandelen'), vers geperst sinaasappelsap, de knoestige maar smaakvolle tomaten, de heerlijke droge Spaanse ham, de -daar nu net rijpe- artisjokken op vele manieren bereid en de 'turrones', een soort nougat op basis van amandelen.

Wat werden we er blij van! Binnen de kortste keren zaten we ook in het Spaanse ritme: laat en uitgebreid lunchen, daarna lekker uitrusten in de zon en 's avonds ook weer lekker laat aan tafel. Tussendoor wandelden we uren, fietsten we door het park naar het strand en bezochten we musea en het moderne operagebouw van Calatrava.

Spanje? Dat is PuurGezond ten voeten uit.