Geroerbakte spruitjes. Een heerlijke variatie op gewoon gekookte spruitjes. 

bijgerecht
4 personen
bereiden: 20-25 minuten

Ingrediënten

750 gram kleine spruitjes
2 sjalotjes
1 teentje verse knoflook
150 gram (biologisch) ontbijtspek
1 eetlepel (olijf)olie

Bereiden

  • Maak de spruitjes schoon en kook ze in 5-6 minuten beetgaar. Snipper ondertussen de ui en knoflook.
  • Snij het ontbijtspek in kleine stukjes. Fruit de ui en knoflook in de wok met een beetje olie. Voeg vervolgens het spek toe.
  • Giet de spruitjes af en laat ze goed uitlekken. Voeg de spruitjes bij het ui-spekmengsel. Roerbak het geheel 2 minuten.
  • Breng op smaak met zout, peper en eventueel een beetje oregano. Lekker met (gebakken) krieltjes.

Spruitjes zitten boordevol vitamine C, en dat ondersteunt je weerstand. Wist je dat je met voeding heel veel goeds kunt doen voor je weerstand? Wat hebben we voor je op een rijtje gezet in onze korte PuurGezond cursus “Werken aan je weerstand”. Koop deze download van ruim 30 pagina’s in onze webwinkel voor € 9,50.

Olijfolie

Je hebt olijfolie en olijfolie

"Olijfolie" op je boodschappenlijstje, maar sta je voor het schap dan word je overdonderd met opties. Van mild, original, vierge tot extra vierge. Wat is nu eigenlijk het verschil?
...