image-1989
aardperen

voorgerecht
5 personen

Ingrediënten

400 gram aardperen
1 visbouillontablet
75 gram zalm
1 ui
stukje komkommer

Bereiden

  • Aardpeer schillen of goed borstelen bij grotere hoeveelheden. Indien u ze schilt, weeg dan het geschilde gewicht. Dan in 2 tot 4 stukken snijden. Een kwart van de hoeveelheid komkommer wassen en in fijne dobbelsteentjes snijden (3 mm).
  • De rest wordt grover gesneden en meegekookt met de aardperen. De zalm in fijne dobbelsteentjes snijden en apart wegzetten. De ui en de knoflook grof hakken. 
  • Olie verhitten in een pan. Hierin de ui fruiten. Giet 700 ml water over de gefruite ui en voeg de bouillonblokjes toe. Dan de aardpeer, komkommer, en knoflook toevoegen en gaar laten koken. De soep pureren en maak ze op smaak met peper en zout. 
  • Pp de bodem van elk bord of kom enkele stukjes komkommer en zalm leggen. Zorg dat de soep heet is. De hete soep erop gieten. Garneer met een takje verse dille uit de tuin of anderszins -mits beschikbaar.

Dit is een recept van de Historische groentenhof van Jac Nijskens. 

Recepten met Groenten