Heb je veel courgettes? Maak eens deze zoetzure courgette, heerlijk bij Chinese en Indische gerechten.
Het recept is voor 3 potjes
Bereidingstijd: 20 minuten plus wachttijd minimaal 3 uur

Ingrediënten

1 kilo courgettes
2 grote uien
3 afgestreken el zout
500 ml ijskoud water
500 ml natuurazijn
250 g kristalsuiker
2 volle tl kurkuma
1 volle tl mosterdzaad

Bereiden:

  • Snij de courgette doormidden, verwijder het zachte gedeelte (zaad) en snij de courgette in blokjes. Snipper de ui. Doe de courgette met de ui, het zout en het water in een kom en laat deze 3 uur (of een nacht) afgedekt op een koele plaats staan.
  • Giet de courgette af, voeg azijn, suiker, kurkuma en het mosterdzaad toe. Breng dit aan de kook en laat het ongeveer 2 minuten zachtjes doorkoken, tot de courgette gaar is.
  • Schep de courgette in met soda schoongemaakte potjes en klop deze een aantal keer op het werkvlak, zodat de massa in elkaar zakt, vul de courgette tot aan de rand en giet dan het azijnmengsel erbij. Vul de potjes tot aan de rand. Sluit ze goed af en zet omgekeerd weg.
  • Na 1 week kun je de zoetzure courgette eten.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met Groenten