hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

200 gram pasta (penne of fussili)
1200 gram raapstelen
1 ui
1 teentje knoflook
1 rode peper
3 eetlepels olijfolie
150 gram geraspte peccorinokaas

Bereiden

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de raapstelen schoon en snij de worteluiteinden af. Snij de raapstelen in stukjes van 3 cm. Laat goed uitlekken.
  • Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snij in reepjes.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan of wok. Bak hierin de ui, knoflook en peper 2 minuten zacht. Voeg de raapstelen toe en bak deze al omscheppend gaar. De groente slinkt flink en is na 10 minuten gaar.
  • Schep de raapstelen door de gare pasta en schep een deel van de kaas erdoor. Verdeel de pasta over 4 borden en garneer met de rest van de kaas.

Lekker met een tomatensalade.

Recepten met Groenten