Alleen al de frisgroene kleur maakt raapsteeltjes een echte lentegroente. Eet raapsteeljes in het seizoen, want deze groente vind je niet in de andere seizoenen. De stelen zijn lekker knapperig en fris, met een smaak die wel wat weg heeft van rucola of jonge spinazie. Raapsteeltjes zijn heerlijk in een salade of stamppot, of maak er eens deze lekkere pasta mee!

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

200 gram pasta (penne of fusilli)
1200 gram raapstelen
1 ui
1 teentje knoflook
1 rode peper
3 eetlepels olijfolie
150 gram geraspte peccorinokaas

Bereiden

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de raapstelen schoon en snij de worteluiteinden af. Snij de raapstelen in stukjes van 3 cm. Laat goed uitlekken.
  • Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snij in reepjes.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan of wok. Bak hierin de ui, knoflook en peper 2 minuten zacht. Voeg de raapstelen toe en bak deze al omscheppend gaar. De groente slinkt flink en is na 10 minuten gaar.
  • Schep de raapstelen door de gare pasta en schep een deel van de kaas erdoor. Verdeel de pasta over 4 borden en garneer met de rest van de kaas.

Lekker met een tomatensalade.

Op zoek naar PuurGezonde kookinspiratie voor de lente? We hebben een slank lentemenu voor je gemaakt met 28 dagmenu's die passen bij het seizoen. Je koopt het voor € 7,50 in onze webwinkel.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met Groenten