Groenten verdienen de hoofdrol en in deze supersnelle oosterse wokschotel krijgen ze die. Waarom? Omdat je van groenten eigenlijk nooit te veel kunt eten. Ze leveren veel voedingsstoffen, terwijl er maar weinig calorieën in zitten. En ze zijn ook nog eens verrassend lekker. Proef maar!

 

4 personen
bereidingstijd: 20 minuten


Ingrediënten

3 eetlepels wokolie of kokosolie
300 gram grote garnalen, gepeld
2 teentjes knoflook, gehakt
800 gram gemengde gesneden groente (bijvoorbeeld broccoli, wortel, paprika, boontjes, bosui)
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel verse gemberwortel, geraspt
250 gram eiermie

Bereiden

  • Verhit olie in de wok en roerbak garnalen en knoflook circa 2 minuten. Haal de garnalen uit de wok en houd ze warm. Voeg groente, sojasaus en gember toe en roerbak nog circa 10 minuten.
  • Bereid de mie volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg de garnalen toe aan wokschotel en warm nog even door. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de mie met de wokschotel.

Recepten met Groenten