Broccoli-spinaziesoep met avocado
Foto: Oof Verschuren

Soeprecepten kun je niet genoeg hebben. Yvette van Boven zegt over dit recept: 'Ik gebruik avocado regelmatig als bindmiddel, zo krijg ik een mooie zachte romige soep zonder het gebruik van room of crème fraîche, en hij is zo hartstikke voedzaam. Hier lunch ik vaak mee, en dan kan ik er weer een hele middag tegenaan.'

voorgerecht 4 personen
bereiden: 25 minuten

ingrediënten

1 eetl. olijfolie, plus extra
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
1 snuf chilivlokken
1 1/2 liter groentebouillon
1 grote stronk broccoli, in blokjes, ook de steel
300 gram spinazie, gewassen
2 avocado’s, in blokjes
½ bakje tuinkers
zeezout en versgemalen zwarte peper

bereiden:

  • Verhit de olijfolie in een grote pan op halfhoog vuur. Bak de ui, knoflook en chilivlokken al omscheppend tot de ui zacht is en alles lekker geurt. 
  • Schenk de groentebouillon erbij en breng langzaam aan de kook. Voeg de broccoli toe en kook hem ongeveer 15 minuten, tot hij zacht is. Schep de spinazie door de broccoli en kook 2 minuten mee.
  • Voeg 1 avocado in blokjes toe. Pureer de soep met een staafmixer of in de blender niet helemaal glad, er mogen nog stukjes in zitten. Breng de soep op smaak met zout en peper. 
  • Schep de soep in vier grote kommen. Garneer de soep met de rest van de avocado en een plukje tuinkers en besprenkel hem met olijfolie.

Dit recept mochten we overnemen uit het boek Home Made Basics van Yvette van Boven.

Recepten voor hoofdgerechten