hoofdgerecht
2 personen
bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten

1 eetlepel honing
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
½ eetlepel tijmblaadjes
2 teentjes knoflook
400 gram lendenbiefstuk
1 courgette
1 ui
4 snoeptomaatjes
barbecue, aangemaakt
lange kebabspiesen

Bereiden

  • Meng honing, olijfolie, citroensap en tijmblaadjes in een schaal en pers de knoflook er boven uit.
  • Snijd de biefstuk in blokjes van 3 cm. Schep het vlees door de marinade en laat afgedekt minimaal 30 minuten marineren (kan ook dag van tevoren, maar laat vlees dan wel in de koelkast staan).
  • Maak de courgette schoon en snij in plakken van ½ cm dik. Pel de ui en snij in dikke ringen. Halveer de tomaten.
  • Rijg vlees, courgette, tomaat en ui om en om aan de spiesen. Rooster de spiesen ongeveer 6 minuten op de barbecue of in een grillpan.

 

Wil je meer inspiratie voor lekker eten, maar niet uren in de keuken staan? Dan is dit maandmenu echts iets voor jou. Koop de download van "Jouw makkelijke PuurGezonde start" voor slechts €5,00  in de webwinkel</span">

 

Recepten voor hoofdgerechten