Snelle zomerse pasta

Snel iets lekkers en gezonds op tafel? Zomerser wordt het niet dan met deze pasta.

hoofdgerecht voor 4 personen

bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

200-250 gram ongekookte pasta, liefst volkoren
250 gram kipfilet
1 courgette
½ aubergine
olijfolie
175 gram cherrytomaatjes
3 eetlepels (homemade) pesto

Bereiden

  • Kook de pasta, volgens recept, in ruim water gaar. Snij ondertussen de kip, courgette en aubergine in stukjes.
  • Doe wat olijfolie in een wok of hapjespan en bak de kip erin. Voeg vervolgens, als de kip wit gekleurd is, de courgette en aubergine toe. Bestrooi de inhoud van de pan met wat peper.
  • Halveer de cherrytomaatjes. Giet de pasta af en doe deze ook in de wok. Roer hier de pesto door en voeg de cherrytomaatjes toe. Roer voorzichtig door elkaar tot de tomaatjes goed warm zijn.
  • Serveer de pasta in een schaal.
  • Lekker met rucola door de pasta of een rucolasalade.

Gezond koken en toch snel? Dat kan! We laten het je zien in het maandmenu Snel klaar dat we gemaakt hebben. Hierin viond je voor 28 dagen inspiratie voor ontbijt, lunch en warme maaltijd. Alles gevarieerd, slank en gezond. Je schaft het Snel klaar maandmenu aan in onze webwinkel voor maar €7,50 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor hoofdgerechten