Combi van vis en groente: dat is PuurGezond bij uitstek. En helemaal als het zo lekker smaakt als dit gerecht.

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 20-30 min

Ingrediënten

4 doradefilets
2 courgettes
1 aubergine
6 tomaten
2 uien
2 teentjes knoflook
1 bosje verse oregano
zout en (versgemalen) peper
olijfolie
100 g belegen kaas, geraspt
1 theelepel paprikapoeder

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de courgette, de aubergine en tomaten in gelijke stukjes. Snijd de ui door de helft, dan in vieren en haal de ui los zodat er ‘rokken’ ontstaan. Hak de teentjes knoflook heel fijn en roerbak dit samen met de gesneden groenten 5 minuten.
  • Doe dit in een ovenschaal met wat olijfolie; maak het geheel op smaak met zout en peper. Hak de oregano fijn en schep 2 eetlepels hiervan door de groenten.
  • Bestrooi de doradefilets aan beide zijden met peper en eventueel zout naar smaak. Leg deze bovenop de groenten. Bestrooi het geheel met de kaas vermengd met de paprikapoeder.
  • Schuif de schaal in het midden van de voorverwarmde oven, stoof de dorade met ratatouille in ongeveer 8 minuten gaar.

Dit recept is van het Nederlands Visbureau. Meer visrecepten kun je vinden op www.visrecepten.nl.

Een gerecht als dit vult je maag goed. Daarom past het prima binnen ons concept Eetrust. Eetrust is een eetpatroon dat leidt tot rust in je hoofd en in je buik. Bovendien helpt Eetrust mee bij het behalen of behouden van een gewicht dat bij je past. Het is een manier van eten waarbij je jezelf goed voedt. In deze korte cursus leggen we je er alles over uit. Je koopt de PuurGezond cursus Eetrust voor € 9,50 in onze webshop.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor hoofdgerechten