hoofdgerecht
4 personen

Ingrediënten

olie (om in te bakken)
1 ui, in ringen
1 bosje Thaise kousenband, in stukken van 4 cm*
28 middelgrote garnalen
4 eetlepels nam prik pao (geroosterde chilipasta)*
4 eetlepels palmsuiker*
4 eetlepels vissaus
1 teentje knoflook, fijngehakt
100 gram kant-en-klaar gefrituurde tofoe, in blokjes*
2 bosuitjes, in ringetjes
3 takjes Thaise zoete basilicum, alleen de blaadjes*
2 eetlepels zoete Japanse azijn*

Bereiden

  • Verhit een scheutje olie in een wok. Doe tegelijk de uien, de kousenband, garnalen, chilipasta en de palmsuiker in de pan. Roerbak het geheel totdat de garnalen aan beide kanten mooi roze kleuren.
  • Breng op smaak met de vissaus en zet het vuur uit.
  • Voeg nu de knoflook, de blokjes gefrituurde tofoe, de bosuitjes, de Thaise basilicum en de azijn toe. Roer goed om en serveer direct. Eet dit gerecht met witte rijst.

Dit recept is afkomstig uit het Stadskookboek Rotterdam. Het gerecht wordt geserveerd bij SOI3, een Thais restaurant dat ligt in het hart van Rotterdams China Town. De naam kung pad nam prik pao betekent zoveel als garnalen in geroosterde chilipasta.

* Te koop in de toko.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor hoofdgerechten