Hoe maak je risotto?

Ben je een beetje verdrietig? Heb behoefte aan wat mindfulness? Heb je zin in actie in de keuken? Risotto! Het ultieme troostrijke, hartverwarmende gerecht uit Italië.

Neem voor 4 personen een pan met een dikke bodem. Smelt daarin 50 g roomboter. Fruit daarin een gesnipperd uitje totdat het lekker gaat ruiken.

Voeg nu 200 g arboriorijst (rondkorrelige rijst, risottorijst) toe en fruit de korrels mee totdat ze glanzen. Voeg een half glas witte wijn toe en laat dit verdampen. Voeg nu – scheutje voor scheutje – ca 700 mlwarme bouillon toe. Zorg dat de bouillon steeds wordt opgenomen voordat je de volgende scheut toevoegt en blijf roeren.

Risotto is spierballenkost! In ongeveer 20-25 minuten minuten is de rijst gaar, maar heeft wel nog wat bite. Roer er nu een klontje boter en 75 g versgeraspte Parmezaanse kaas door en strooi er voor serveren nog wat peterselie over.

Tips

  • paddenstoelrisotto: meng met gebakken paddenstoelen
  • pompoenrisotto: meng met stukjes geroosterde pompoen
  • courgette-zalmrisotto: meng met gebakken blokjes courgette en snippers gerookte zalm

Dit mediterraane recept staat natuurlijk ook in ons slanke maandmenu Mediterraan. Dit is een compleet maandmenu met suggesties voor ontbijt, lunch, warme maaltijd en tussendoortjes, zo samengesteld dat jij alles binnenkrijgt wat je nodig hebt, slank eet en ook nog eens heel lekker mediterraan. Te koop voor €7,50 in onze webwinkel 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor hoofdgerechten